A healthy disregard for the impossible

Trilulilu lanseaza platforma proprie de publicitate

Adresa: http://publicitate.trilulilu.ro

E vorba de platforma publicitate in video, cu plata cost per click. Reclamele sunt afisate in interiorul clipurilor video de pe Trilulilu. Sistemul este self-serve, asa ca te duci si “te servesti” singur (creezi reclama, targetezi, primesti statistici, etc.). Poti targeta dupa locatia, profilul utilizatorilor de pe site sau categoria din care video-urile fac parte, costul per click fiind stabilit in functie de nivelul de targetare pe care il doresti. Reclamele sunt afisate sub forma unui text overlay (un demo poate fi vazut aici)

De ce?

In primul rand pentru ca avem la dispozitie un inventory mare de video-uri. Ne spunea cineva la un moment dat: “Daca nu vinzi video ads pe Trilulilu e ca si cum ai alege sa vinzi bilete de tren cand tu ai companie aeriana”. Foarte adevarat.

In al doilea rand pentru ca publicitatea video este eficienta. Poti fi aproape sigur ca reclama ta e vazuta, chiar si atunci cand nu s-a dat click pe ea, datorita pozitiei sale. Eficienta e demonstrata si de CTR-ul e net superior comparativ cu alte tipuri de publicitate.

Nu in ultimul rand, pentru ca un astfel de sistem creaza noi oportunitati. Urmatorul nostru pas este un program de revenue share (impartire a veniturilor) cu creatorii de continut video. Acesta va fi accesibil tuturor in scurt timp si voi reveni foarte curand cu detalii.

Astept cu interes feedback-ul vostru.

PS: dam cate 50 EUR credit bonus primilor 30 de inscrisi care trimit un mail la sergiu [punct] biris [at] trilulilu [dot] ro

Comunicat de presa (PDF)

6 comentarii la Trilulilu lanseaza platforma proprie de publicitate

 1. Vasile's Gravatar Vasile
  Luni, 22 Iunie, 2009 at 1:25 pm | Permalink

  Felcitari pentru platforma de publicitate!

  Recomand advertiserilor sa renunte la display advertising si sa treaca pe modelul CPC. Astfel vor plati mult mai putin fata de display advertising si vor avea rezultate mult mai bune.

  Scrieti ca “Pretul per click incepe de la 0.25 eurocenti (adica aproximativ 1 RON/click)”. Cred ca ati vrut sa scrieti 25 eurocenti = 0.25 Euro = 1 RON, si nu 0.25 eurocenti.

  Cred ca pretul minim de 0.25 euro / click este mult, mai ales ca “eficienta unei reclame afisate in interiorul unui material video este de 5 pana la 40 de ori mai mare decat cea a unui mesaj publicitar afisat pe o pagina oarecare” si faptul ca exista mai multe alte sisteme CPC la care pretul minim este de 0.02 euro / click. Avand in vedere eficienta “de 5 pana la 40 ori mai mare” pretul care ar bate cu siguranta concurenta ar fi intre 0,00625 euro / click (cam o jumatate de centi / click )si 0,05 euro / click (5 eurocenti / click)

 2. Luni, 22 Iunie, 2009 at 3:11 pm | Permalink

  @Vasile costul CPC e relativ in functie de ce anume ofera fiecare, nu cred ca il poti seta inmultind ceva cu altceva :)

 3. Luni, 22 Iunie, 2009 at 4:05 pm | Permalink

  Nice! Multa bafta, chiar sunt curios sa vad rezultatele… show me the money :P

 4. Luni, 22 Iunie, 2009 at 4:23 pm | Permalink

  Foarte tare, abia astept sa incerc :)

 5. Luni, 22 Iunie, 2009 at 4:46 pm | Permalink

  @Cristi Badea: vom vedea intr-o luna rezultatele

 6. Vineri, 14 August, 2009 at 7:29 pm | Permalink

  Seamana cu ceea ce este oferit pe Facebook.
  Cred ca e un sitem bun!

Trackbacks la Trilulilu lanseaza platforma proprie de publicitate

 1. Luni, 22 Iunie, 2009 at 4:46 pm

  [...] – Trilulilu lanseaza platforma proprie de publicitate link [...]

 2. Joi, 10 Decembrie, 2009 at 4:34 pm

  [...] digicafe, am abuzat de codul oferit de Sergiu Biris si am inceput niste campanii de test cu experienta mea [...]

 3. Miercuri, 28 Iulie, 2010 at 1:21 pm

  [...] lucruri despre Publicitate Trilulilu – http://publicitate.trilulilu.ro . Proiectul a fost lansat acum aproximativ un an ca platforma de publicitate video cost per click, insa datorita faptului ca ne-am internalizat [...]

 4. Luni, 2 Mai, 2011 at 5:19 pm

  [...] self service (un fel de “impinge tava” doar ca pe video advertising ), pe care l-am lansat in iunie 2009, revine. De aproximativ sase luni nu mai era activ datorita unor schimbari/imbunatatiri pe care [...]

Leave a Reply

You can use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>