A healthy disregard for the impossible

Burn The Bridge Behind You

In timp, am fondat sau investit in diverse start-upuri, despre care cei mai multi dintre voi nu stiti. Nu stiti de ele, pentru ca majoritatea au fost fail. Da, surpriza (sau nu), in spatele catorva succese se ascund o multime de incercari ratate.

In cazul meu, motivul principal pt aceste fail-uri a fost ca am avut naivitatea sa cred ca un start-up poate functiona cu implicarea part-time a fondatorilor. Am repetat greseala asta cam de prea multe ori si tind sa cred ca m-am invatat minte.

Cel mai important “asset” intr-un start-up este echipa si implicarea acesteia in dezvoltarea proiectului. Nu poti sa faci un business sa mearga daca te ocupi 15% din timp de el, asa … printre picaturi.

Ori crezi in el si te dedici … imi place sa folosesc expresia “burn the bridge behind you” … ori mai bine continua sa faci ce faceai si pana acum. Si macar daca tot nu te dedici, asuma-ti decizia si nu-i mai zice “start-up”, zi-i “hobby”.

PS: E si unul din motivele pt care esueaza foarte multe proiecte intraprenoriale ale corporatiilor. Oamenii care se ocupa de ele au un salar, sunt confortabili si au “golden parachute” daca proiectul nu merge. Nu vei da totul, daca nu ai nimic de pierdut

Leave a Reply

You can use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>