A healthy disregard for the impossible

“Lupta” pentru locul 1

Am spus-o de multe ori, locul 1 nu este un obiectiv pentru noi, deoarece ca nu facem ceea ce facem ca sa avem cel mai mare trafic din Romania. Da, e nice, milioane de afisari si toate alea, dar in esenta, surpriza sau nu, a fi pe locul 1 in trafic nu te ajuta la mai nimic, nici macar la a avea venituri mai mari. Faptul ca ai 100 sau 10 milioane de afisari nu iti garanteaza ca vei vinde 5% sau 100% din ele.

Motivul scaderii noastre in trafic nu e vizibil din Romania, si n-are cum. Are legatura cu binecunoscuta expresie “acest video nu este disponibil in tara dumneavoastra” sau mai bine zis cu faptul ca am blocat accesul la majoritatea continutului muzical utilizatorilor din afara Romaniei.

Poate putini stiu asta, dar geo blocarea are legatura cu drepturile de autor, nu cu faptul ca o companie nu are interes pentru o anumita tara. Licentele pentru drepturi de autor sunt acordate regional sau local, anumite piese fiind disponibile in Romania doar dupa un anumit timp de la lansarea lor in State. Astea sunt regulile, si nu putem decat sa le respectam.

Deci, concluzia este ca Trilulilu joaca de ceva timp dupa reguli mai stricte, impuse in acest caz de catre casele de discuri. Pe de o parte vom pierde trafic, in mare parte international, dar pe de alta parte vom reusi sa aducem continut nou si mai divers, lansari exclusive si multe alte chestii faine din domeniul muzical, unde abia incepem sa facem pasi mai importanti.

Multa bafta celor care-si dau lupte grele pentru locul 1 in trafic, sper sa le ajute la ceva :D

PS: in caz ca v-a scapat, faptul ca noi jucam dupa reguli mai stricte va insemna mult in tot ceea ce privesc drepturile de autor online. Se fac pasi, incet, dar sigur spre legalizare si control asupra continutului de catre detinatorii de drepturi. Noi punem deja la dispozitie o platforma prin care detinatorii de drepturi pot controla/monetiza continutul lor de pe Trilulilu.

Trackbacks la “Lupta” pentru locul 1

  1. Marți, 4 Octombrie, 2011 at 2:39 pm

    [...] Sergiu Biris, General Manager Trilulilu S.A. (pe blogul personal) [...]

Leave a Reply

You can use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>