A healthy disregard for the impossible

I job, you job

Experienţa mea din ultima vreme cu site-urile de job-uri a fost una foarte proastă. Cu toate site-urile. Că până la urmă aşa face toată lumea. Postează anunţul peste tot, doar doar s-o găsi vreun “candidat ideal”. Nu am găsit niciodată angajaţii potriviţi cu ajutorul unui site de job-uri şi nici nu ştiu pe cineva super încântat de un loc de muncă găsit printr-un site de job-uri. Nu zic că nu există aşa ceva, doar că nu ştiu eu exemple. În mare parte problema mea a fost calitatea candidaţilor care este de obicei sub orice critică. Să nu mai zic de aşteptările salariale care neapărat depăşesc cu 50% valoarea reală a angajatului. Asta în cazul în care ai noroc ca la postul de developer să nu primeşti cv-uri de la ceva nene care vrea să fie şofer sau bucătar. Sau ambele.

Ce e clar însă e că oamenii buni sau job-urile cu adevărat bune nu se găsesc niciodată pe site-uri de job-uri sau în ziare. Referinţele şi networkul de cunoştinţe fac până la urmă mult mai mult decât un CV şi cred că nu de un nou site de job-uri e nevoie acum şi nici de CV-uri video (care sunt în mare vogă doar pentru că Media Pro a făcut site-ul ăla, “spun specialiştii”, dar asta e o altă poveste ;) ), ci de o nouă abordare. Un feeling nou, ceva. Vreau să fiu uimit. Să mi se schimbe părerea. Să îi bage cineva în priză pe “bătrâneii“, acum plini de caşcaval, care nu dau semne că şi-ar schimba abordarea. Vreau să vină cineva din urmă. I want a challenger. Voi nu?

5 comentarii la I job, you job

 1. Vineri, 9 Noiembrie, 2007 at 5:37 pm | Permalink

  Testezi “piata”? :)

 2. Sâmbătă, 10 Noiembrie, 2007 at 1:35 am | Permalink

  Eu zic ca sunt destul de multi “challengeri” (si degeaba) si sunt de acord cu Costin :P

 3. Luni, 12 Noiembrie, 2007 at 9:32 am | Permalink

  Foarte de acord. Siturile de joburi sunt bune pentru primul job. Odata ce ai intrat in “productie” poti sa schimbi joburile doar prin cunoscuti (si cu rezultate mult mai bune decat ai obtine cautand joburi pe net). O exceptie ar fi http://jobs.joelonsoftware.com/ – mai ales daca vrei sa te muti undeva unde nu ai cunostinte.

 4. Joi, 7 Februarie, 2008 at 1:03 pm | Permalink

  In curind…

Leave a Reply

You can use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>