A healthy disregard for the impossible

Romania, locul 5 in lume la viteza internetului

Daca cumva mergeti in alte tari si va mirati de ce merge atat de prost netul, stati linistiti, nu e “de la ei”. De data asta e  de la noi, deoarece, conform Akamai State of the Internet, suntem locul 5 in lume la viteza internetului. Mi se pare ca eram locul 3 anul trecut, trebuie sa caut. Oricum, locul 5 e mai mult decat onorabil si arata faptul ca in Romania se pot dezvolta servicii web care sa foloseasca intens banda, pentru ca avem destula si cam peste tot.

De ce avem asa viteze? Pentru ca Romania e un mediu foarte competitiv la nivel de operatori telecom. Toata lumea se bate pe pret si viteze, ca in rest nu prea au cu ce sa se diferentieze. Asa ca pretul a scazut, viteza a crescut. Insa e de vazut cat o vor putea tine asa si cu ce oferte vor veni in curand.

7 comentarii la Romania, locul 5 in lume la viteza internetului

 1. Miercuri, 27 Iulie, 2011 at 10:22 am | Permalink

  eu cred ca nu doar datorita preturilor si concurentei ci si faptului ca implementarea de solutii web a inceput mai tarziu in Romania, moment in care tehnologiie existente erau mult superioare celor implementate in alte tari. Ma gandesc ca mai usor sa introduci fibra de la zero decat sa inlocuiesti cablu de dial-up.

 2. Miercuri, 27 Iulie, 2011 at 10:31 am | Permalink

  Nu mă așteptam să ia Coreea de Sud locul I. Credeam că va fi China sau Japonia.

 3. Cosmin's Gravatar Cosmin
  Miercuri, 27 Iulie, 2011 at 12:11 pm | Permalink

  Avem viteza mare da, dar la partea de acoperire stam prost.

  Conform EUs Digital Agenda:

  “On the other hand, 99% of all broadband subscriptions are fast (at least 2 Mb/s). Nonetheless, only 42% of households have an Internet connection, and only 23% a broadband connection”

  “Low connectivity is reflected in low rates of Internet usage. Despite a gradual increase over the past few years, Romania has the lowest rates of regular and frequent Internet use in the EU with 34% and 21%”

  Concluzia: avem viteza, dar nu toti au acces la ea.

 4. Miercuri, 27 Iulie, 2011 at 3:43 pm | Permalink

  Suntem pe 3 în Europa, pe 5 în lume. Topul nu s-a schimbat la vârf de câțiva ani: http://www.floringrozea.com/2010/11/18/romania-pe-locul-1-in-europa-la-internet-de-mare-viteza/

 5. Miercuri, 27 Iulie, 2011 at 3:47 pm | Permalink

  Nu înţeleg de ce zici că “e de la noi”. Faptul că avem viteze bune la internet, e un defect pentru noi? Nu e defectul la ei, de data asta?

Leave a Reply

You can use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>