A healthy disregard for the impossible

AIMR si Trilulilu – concluzia

Au trecut luni bune de la inceperea povestii “AIMR vs. Trilulilu” si ma bucur ca pot in sfarsit sa spun ca am ajuns la o concluzie fericita si o situatie “win-win” pentru toate partile implicate :)

Comunicatul de presa aici sau aici (PDF) .

8 comentarii la AIMR si Trilulilu – concluzia

 1. Luni, 22 Februarie, 2010 at 1:18 pm | Permalink

  AIMR-ul ca AIMR-ul, dar Dvs. (atât en tant que Trilulilu.ro cât şi în calitate de cetăţean-întreprinzător-entuziast_Web_2.0) cu ce drept moral (şi pe ce vid legislativ) vă permiteţi să încurajaţi (a se citi incitaţi la) transformarea în MP3-uri şi încărcarea pe site a colecţiilor de muzică ale membrilor comunităţii de utilizatori Trilulilu?

  Adicătelea, sunt poporeni care au încărcat sute şi sute de melodii (din repertoriul internaţional, aşa-zicând) pe Trilulilu, spre unicul profit al Dvs.

  Trilulilu, YouTube, Google Books = când copierea neautorizată este un business legal.

  Noi, ca simpli cetăţeni, suntem ameninţaţi cu legea dacă încercăm să facem bani din munca altora (artistică). Pe Dvs. «întreprinzătorii» (Trilulilu, YouTube, Google Books), nu vă f*e nimeni la creier pe tema asta (lăsând la o parte AIMR).

  Nu găsesc asta onest. Furtul ori e furt, ori e pe faţă. Hotărâţi-vă, tovarăşi capitalişti, căci dacă în comunism eram învăţaţi că nu tocmai oricui îi este permis să fure nepedepsit, în capitalism învăţăm… tiens!, acelaşi lucru!

 2. Luni, 22 Februarie, 2010 at 6:21 pm | Permalink

  Sergiu, când utilizatorii îşi digitizează colecţia de casete sau CD-uri CU MUZICĂ STRĂINĂ PENTRU CARE TU NU PLĂTEŞTI NIMIC NIMĂNUI, cum se cheamă asta?

  Dacă Trilulilu nu ar fi existat, acei utilizatori NU AR FI AVUT INCENTIVE-ul de a-şi digitiza acele bucăţi muzicale.

  Fireşte, soluţia NU este să închei agreement-uri cu RIAA sau cu alte bestii de dincolo, căci NU EXISTĂ METODE de a face ca banii să ajungă EXACT la acei artişti afectaţi!

  Soluţia este ca această NEBUNIE generată de Web 2.0 să mai înceteze dracului odată! Get a life! Faceţi bani din altceva, din ceva real, nu din amăgirea păsăricilor şi papagalilor!

  Vă tot contemplu pe voi, creatorii entuziaşti ai civilizaţiei Web 2.0, şi mă întreb dacă vă daţi seama cât de criminali sunteţi şi în ce grad alienaţi societatea.

  Nu, nu vă daţi.

  Mai degrabă ar legaliza marijuana şi ar gâtui un pic Internetul, şi zău că lumea ar fi mai sănătoasă. The Internet is waaaaay too addictive.

 3. Luni, 22 Februarie, 2010 at 9:01 pm | Permalink

  Ei vor monetiza? CARE EI? Monitorizezi tu și identifici exact casa de discuri de pe al cărei CD am ripped eu un track și l-am uploaded la tine pe site?

  Întotdeauna vor încasa marile nume (BMG, EMI, etc.) pe nemeritate, în timp ce track-urile și artiștii «de nișă» vor pierde!

  Contractele de licențiere pe care le-ai putea avea «cu cei mari» îi vor scufunda și mai mult pe «indies».

 4. Marți, 23 Februarie, 2010 at 12:46 pm | Permalink

  nu e mare branza, doar poti sa folosesti deja servicii existente, de exemplu gracenote.com care iti ofera si un api pentru treaba asta, mai nasol e ca trebuie sa folosesti servicii externe pentru treaba asta, in rest e simplu :)

 5. Marți, 23 Februarie, 2010 at 10:38 pm | Permalink

  N-am zis că nu se poate, dar…
  1. Mai există și erori, eu când mi-am ripped niște CD-uri, cam în 3% in cazuri NU mi-a identificat corect, ci absolut aiurea.
  2. Nu știam că voi chiar monitorizați. Puteați să n-o faceți.

Trackbacks la AIMR si Trilulilu – concluzia

 1. Luni, 22 Februarie, 2010 at 6:57 pm

  [...] de alta parte, Sergiu Biris, proprietarul Trilulilu este foarte fericit ca a scapat de lungul porces: Suntem foarte fericiţi [...]

Leave a Reply

You can use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>